کرونا، با تغییر در سبک زندگی و دور کردن افراد در تعاملات اجتماعی وارد میدان شد. همه را خانهنشین کرد و روابط میانفردی را محدود، اما روی دیگر سکه؛ نکته مثبتی است که کرونا به همه ما آموزش داد و آن همدلی و مهربانی است. در شرایط کرونا آموختیم به فکر افراد آسیبپذیری باشیم که در این ایام شغل خود را از دست دادهاند و زندگیشان دستخوش تغییر شده. اجرای طرحهای حمایتی خانوادههای بیبضاعت، بخشیدن اجاره منزل و مغازه توسط مالکان، ارائه وامهای بلاعوض و... از جمله اقداماتی است که علیرغم فاصله فیزیکی ایجاد شده در زمان کرونا، دلهای ما را به هم نزدیکتر کرد.
قرارگاههای مردمی 20 هزار خانوار را حمایت میکنند
قرارگاه مردمی همدلی و مواسات و کمک مومنانه حضرت امام حسن مجتبی (ع) در اقدامی خیرخواهانه تشکیل شد تا با همراهی نهادهای اجرایی شهرستان بتواند به ویژه در ماه مبارک رمضان خانوادههای نیازمند را تحت پوشش خود قرار دهد. سرهنگ علی دستوری در خصوص این رزمایش میگوید: ناحیه مقاومت بسیج سپاه سیرجان برای کمک به اقشار نیازمند وارد عمل شد و بستههای معیشتی را برای کمک به نیازمندان بستهبندی و تدارک دید. با تشکیل این قرارگاه ۲۰ هزار خانوار شناسایی شد و با همت مردم، شرکتها و نهادها بیش از ۲۵ میلیارد ریال جمع آوری شد تا طی دو مرحله و در ماه مبارک رمضان اقلام حمایتی در قالب بستههای حمایتی شامل برنج و حبوبات، روغن، قند و شکر، خرما و ۴۵ تن گوشت مرغ را به دست نیازمندان برساند.
وی اضافه میکند: در مرحله اول رزمایش حدود ۱۰ هزار بسته معیشتی در بین نیازمندان از جمله مدد جویان تحت پوشش نهادهای حمایتی، کارگران فصلی و همه اقشار آسیبدیده از بیماری کرونا در سراسر شهرستان توزیع شده اما هنوز هم نیازمند تهیه ۱۰ هزار بسته اقلام حمایتی هستیم که همت جهادی خیرین و نیکوکاران را در تامین این مقدار بستههای حمایتی میطلبد. مردم ولایی و شهیدپرور سیرجان میتوانند جهت سهیم شدن در این امر خداپسندانه کمکهای نقدی خود را به شماره حساب۲۷۱۷۷۵۸۵۵۵۵۵۵۵۱ بانک انصار به نام قرارگاه همدلی و کمکهای مومنانه شهرستان سیرجان واریز نمایند.
قرارگاه مردمی مدافعان سلامت هم در قالب یک پویش مردمی در ایام کرونا با اهدای بستههای معیشتی از اندوه بسیاری از خانوادهها کم کرده. حجت الاسلام علیبیگی رییس این قرارگاه در خصوص انگیزه این اقدامات میگوید: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری وارد میدان شدیم تا با تمام توان به کمک آسیبدیدگان و مردم عزیزمان بیاییم. به همین منظور کار را با تشکیل کمیته ضدعفونی اماکن شهری شروع کردیم و نزدیک به ۲۳ یگان در تمام نقاط شهر مشغول گندزدایی معابر بودند که گاهی تا اذان صبح به طول میانجامید.
وی به کمیتههای دیگری که در این قرارگاه راهاندازی شده اشاره کرده و میگوید: کمیته تولید در چندین زیر مجموعه مشغول شد تا هم کمبود ماسک در سطح شهر را تأمین کند و هم قیمت آن را کاهش دهد. خوشبختانه توانستیم بخش قابل توجهی از تولید ماسک در شهرستان را در این کمیته عملی نماییم. کمیته فرهنگی و کمیته رسانه نیز در راستای فرهنگسازی برخورد با کرونا و رعایت نکات بهداشتی توسط شهروندان کار خود را آغاز کرد. علیبیگی با اشاره به ابعاد گسترده حوزه فعالیت این قرارگاه خاطرنشان کرد: پنجمین کمیته، تغسیل اموات بود. در زمانی که واقعا کمتر کسی جرأت این امر را داشت بچههای این مجموعه با افتخار غسل و کفن را با تمام موازین شرعی بر عهده گرفتند تا به کمک مجموعه افرادی بیایند که در این راه زحمت میکشند. وی در خصوص توزیع بستههای غذایی به منظور حمایت از خانوادههای نیازمند اضافه میکند: تاکنون در این راستا بستههای غذایی بیشماری بین جامعه هدف توزیع شده و قرار است با همراهی همه مجموعههای جهادی و مسئولان تا ۲۰ هزار بسته غذایی با قیمت ۲۵۰ هزارتومانی را پوشش بدهیم. در ماه مبارک رمضان نیز هم توزیع خشکبار و هم پخت غذا را در دستور کار داریم. یک مجموعه پخت غذا بر عهده خادمین شهداست که هر شب حدود 1000 پرس غذای گرم را تولید و بین نیازمندان توزیع میکند. امیدوارم بتوانیم در آینده با توانی دوچندان به همشهریان خدمت کنیم.
یک میلیارد کمک حمایتی در قالب طرح رزمایش مواسات و همدلی
ایرانمنش مدیر روابطعمومی شرکت گلگهر هم دلیل ورود این شرکت به طرح مواسات و همدلی را بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرده و میگوید: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و درخواست از مردم که ماه مبارک رمضان امسال را به رزمایش گسترده کمک به نیازمندان تبدیل کنند، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود با لبیک به فرامین مقام معظم رهبری به کمک نیازمندان و مستمندان در شهرستان با اختصاص مبلغ ۱ میلیارد تومان به اتفاق سایر شرکتهای منطقه گلگهر و در قالب رزمایش کمک مومنانه شتافت. قرارگاه مردمی رزمایش مواسات و همدلی تحت نظارت امام جمعه و با همکاری مدافعان سلامت، فرمانداری ویژه، بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان، کمیته امداد امام خمینی(ره) و اداره بهزیستی و با کمک مالی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و سایر شرکتهای منطقه گلگهر فعالیت خود را در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان در سیرجان آغاز نمود.
وی اضافه میکند: در اولین مرحله از فعالیت این قرارگاه و همزمان با هفته اول ماه مبارک رمضان ۵۰۰۰ بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد و حمایت این شرکت از خانوادههای بیبضاعت و نیازمندان در قالب قرارگاه مردمی رزمایش مواسات و همدلی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد و در مراحل بعدی اجرای این طرح نیز کمکهایی برای اقشار نیازمند در نظر گرفته شده است.
مهتاب حسینی رییس اداره بهزیستی سیرجان نیز از اقدامات نوعدوستانه این اداره در دوران کرونا میگوید: خوشبختانه میزان مشارکت خیرین در طرحهای حمایتی بسیار خوب بوده و به میزان 000/310/913/6 ریال برای حمایت از افراد نیازمند و تهیه اقلام بهداشتی جمع آوری شد.
وی اضافه میکند: موسسات خیریه تولید کننده نیز برای تولید لوازم بهداشتی وارد عمل شدند و با مشارکت موسسه خیریه علیبنابیطالب و خیریه زنان نیکوکار روزانه 1900عدد ماسک و ۱۵۰ عدد گان تولید و در دسترس افراد قرار گرفت. همچنین پایگاه خدمات را راهاندازی کردیم با هدف توزیع افطاری بین کودکان کار. حسینی به یک اقدام داوطلبانه هم اشاره میکند و میگوید: یکی از مددجویان بهزیستی در یک اقدام داوطلبانه به تنهایی ۱۰ هزار عدد ماسک تولید کرده و تا کنون نیز در حال انجام این کار میباشد که اقدامی شایسته است. وی اضافه میکند: توزیع ۷۰ مورد بستههای بهداشتی توسط اورژانس اجتماعی بین کودکان کار و خیابان، توزیع 5220 سبد غذایی و پک بهداشتی بین مددجویان، توزیع ۸۰ عدد بروشور آموزشی، ارائه مشاوره تلفنی به 150 نفر در مورد اختلافات خانوادگی و... نیز از جمله اقداماتی است که توسط اداره بهزیستی و در راستای حمایت از افراد آسیبپذیر جامعه در ایام کرونا انجام شده که بخش عمده این اقدامات در راستای طرح رزمایش کمک مومنانه بوده است.
احمدیزدانخواه رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز به فعالیتهای انجام شده در این نهاد اشاره کرده و میگوید: در راستای حمایت از اقشار ضعیف و همراهی با طرح رزمایش کمک مومنانه، یک میلیارد ریال کمک بلاعوض به این خانوادهها اختصاص داده شده. همچنین حدود 1000 عدد سبد کالا تهیه و بین نیازمندان و مددجویان توزیع شده و در حال توزیع میباشد. علاوه بر آن 10 هزار عدد ماسک توسط کارگاه مرکز مددکاری تولید و در شهرستان توزیع شده است.
موکب سیدالشهداء(ع) سیرجان نیز با اقدامی دیگر در این کارهای خداپسندانه شرکت کرده و با تولید و توزیع نان گرم در بین اقشار نیازمند گوشهای از اندوهِ این روزهای خانوادههای نیازمند را برطرف میکند. مسئول این موکب در خصوص فعالیت اعضای موکب میگوید: 150 نفر از اعضای این موکب از ابتدای ماه مبارک رمضان پخت نان محلی را در فاطمیه روستای باسفهرجان آغاز کردند و روزانه 500 قرص نان را پخت و بین جامعه هدف توزیع میکنند. امید است با اجرای این طرحهای حمایتی گره از مشکل خانوادههای مستمند باز شود.
مردم با بخشیدن اجارهها، پای کار آمدند
علیرضا در یکی از پاساژهای شهر مغازه دارد و در ایام کرونا مجبور به تعطیلی آن شده اما از اقدام مالک مغازه خوشحال است و میگوید: بعضی از مالکان در اقدام خداپسندانه اجاره مغازه رابه مستاجران بخشیدهاند. از مالک مغازهام تشکر میکنم که در این ایام دست ما را گرفت تا پیش خانواده شرمنده نباشیم. مغازه من فروش مانتو هست و در این مدت درآمدی نداشتم. اجاره دو ماه را به من بخشیدند که کمک بزرگی است.
رضوی به جز خانه مسکونی خودش، سه واحد دیگر هم دارد که اجاره داده. او هم در این اقدام خداپسندانه شریک شده و به یاری مستاجران خود آمده: حقیقتش پسر من در تهران اجارهنشین است، در ایام کرونا تصمیم گرفتم اجاره یک ماه را به مستاجرانم ببخشم و در ماههای دیگر هم به آنها تخفیف بدهم؛ انگار که به پسر خودم تخفیف میدهم. مستاجرانم جوان هستند و اول زندگیشان است. اگر من هوای آنها را داشته باشم در تهران هم یکی پیدا میشود که هوای پسرم را داشته باشد.
مردم ما نشان دادهاند در شرایط سختی و کوران بلا خیلی بیشتر از قبل پای کار هستند و با حضور در میدان، دست افراد ضعیفتر را گرفته و اشک حسرت از چهره افراد آسیبدیده پاک میکنند. نمونه این همدلی و همراهی را در اقدامات انجام شده در ایام کرونا شاهد هستیم که با یک بسیج مردمی، اقشار ضعیف در تامین مایحتاج روزانه خود حمایت میشوند. کرونا به همه ما آموخت: "چو غنچه گرچه فروبستگیست کار جهان/ تو همچو باد بهاری گرهگشا میباش"