با توجه به نقش برجسته شركت معدنی و صنعتی گلگهر در صنعت آهن و فولاد كشور به عنوان بزرگترين توليدکننده كنسانتره و گندله، مديران ارشد شركت همگام با توسعه توليد، حمايت ويژهای از اجرای تحقيقات كاربردی بعمل آوردهاند. در راستای دستیابی به چشمانداز گلگهر ۲۰۳۰، شركت با ايجاد زیرساختهای مناسب پژوهشی، شامل آزمایشگاههای مجهز و كارخانه نیمهصنعتی برای انجام تستهای دانشجويان، فضاهای پژوهشی دانشجويی، تصويب آييننامههای حمايت از دانشجويان تحصيلات تكميلی، تسهيل در حضور دانشگاهيان در محيط معدنی و ...، بستری مطلوب برای حضور محققان كشور در زمينه پژوهشهای صنعت سنگآهن به وجود آورده است.
اين حمایتها باعث حضور چشمگیر دانشجويان تحصيلات تكمیلی، اساتيد دانشگاهها، شركتهای دانشبنیان و استارت آپ های معدنی از سراسر كشور، جهت حل چالشهای صنعت آهن گرديده است. بطوريکه در سال جاری مجموعا ۵۰ پروژه تحقیقاتی با حمايت شركت به مبلغ ۵۰ ميليارد ريال در شركت معدنی و صنعتی گلگهر در حال انجام است. از اين پروژهها، ۲۲ مورد توسط دانشگاهها و شركتهای دانشبنیان، ۱۳ مورد توسط دانشجويان تحصيلات تكمیلی و ۱۵ مورد توسط متخصصان داخلی شركت به انجام رسيده است.
با توجه به وجود ظرفیتهای دانشگاهی در سطح استان و شهرستان سیرجان، یکی از رویکردهای اصلی شرکت، حمایت از شكلگیری هستههای فناور و تقویت گروههای دانشگاهی مرتبط با صنعت آهن و فولاد در استان میباشد. در سال جاری مبلغ ۴۰ میلیارد ریال قرارداد تحقیقاتی با دانشگاههای استان در حال انجام میباشد که ۳ مورد آن با دانشگاه صنعتی سیرجان منعقد شده است. موضوع استفاده از باطلههای معدنی جهت زیرسازی جادهای به عنوان جدیدترین موضوع تحقیقاتی به مبلغ ۱,۵ میلیارد ریال با اساتید دانشگاه صنعتی سیرجان در حال انجام میباشد که فعلا در مرحله آزمایشگاهی به نتایج امیدبخشی رسیده است.
@payameordibehesht