نشست خبری رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سیرجان با اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پیام اردیبهشت؛ خواجویی رئیس اداره صمت در این دیدار از اهمیت ویژه به حوزه بازرسی در صنوف سیرجان خبر داد و گفت: به شدت پیگیر این هستیم کلیه صنوف از برچسب قیمت استفاده کنند چرا که معتقدم یکی از عواملی که میتواند در کنترل قیمتها تأثیرگذار باشد برچسب قیمت است. از هفته آینده فاز دوم این عملیات در شهرستان و همزمان با آن در بخش های پنجگانه سیرجان اجرایی خواهد شد. وی در خصوص سامانه شکایت های اداره صمت (سامانه ۱۲۴) گفت: خیلی از مردم ممکن است با سامانه ۱۲۴ آشنا نباشند. برنامه داریم این سامانه را با جدیت به مردم بشناسانیم و از نیروها و خطوط بیشتری برای پاسخگویی به شکایت مردم استفاده نماییم. خواجویی همچنین از الکترونیکی شدن قیمت فروش میوه و تره بار خبر داد و گفت: نظارت الکترونیکی بر قیمت میوه و تره بار یکی دیگر از کارهایی است که در دست اقدام داریم که بر اساس آن کلیه واحدهای عرضه کننده میوه اعم از میدان تره بار با نصب یک ال سی دی و سیستم مرکزی که در اداره صمت قرار می گیرد به صورت آنلاین قیمت انواع میوه و تره بار را در معرض دید خریداران و ناظران اداره صمت قرار میدهند و در این روش امکان افزایش بیرویه و خلاف قانون قیمت میوه و تره بار وجود نخواهد داشت. برای اولین بار شهرستان سیرجان در سطح کشور به صورت پایلوت مجری این طرح خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به سال جهش تولید قصد داریم بحث بازرسی را با جدیت روی نرخ و قیمت اجناس و کالاها اجرایی نماییم و از اصحاب رسانه می خواهیم که در این راه ناظر و بازرس همراه ما باشند. رییس ادازه صمت تأکید کرد: با هر فروشنده ای که با گرانفروشی حق مردم را زیر پا بگذارد به شدت برخورد میکنیم و و از حق مردم تحت هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد.
خواجویی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون تنها ۱۶۵ تماس تلفنی و شکایت از سوی مردم در اداره صمت ثبت شده گفت: متاسفانه آمار بسیار پایین است چرا که بسیاری از احتکارات و تخلفاتی که در شهرستان کشف و ثبت شده به خاطر تماس مردمی بوده. وقتی مردم با ما تماس می گیرند با جدیت بیشتر این تخلفات را پیگیری میکنیم. وی افزود: از ابتدای سال ۱۱ مورد احتکار به ارزش یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان و ۴ پرونده قاچاق کالا به ارزش بیش از ۳ میلیارد ریال داشتیم و ۴۰۶ پرونده تخلف به ارزش ۲۶ میلیارد و ۸۳۸ میلیون و ۹۲۶ ریال ثبت شده که همگی تحت پیگیری قرار دارند.
رییس اداره صمت در خصوص ساماندهی نظام توزیع عنوان کرد: سامانه جامع نظارت و سامانه جامع انبارها در اداره صمت راه اندازی شده که بر این اساس هر فردی که کالایی دارد (در هر زمینهای) اگر انبار دارد و انبار در سامانه جامع انبارها ثبت نباشد و کالایی در آن ذخیره داشته باشد احتکار به حساب میآید. با این روش تمام موجودی انبارهای کل کشور قابل رصد بوده و اگر شهری در موجودی انبار احساس نیاز نماید می تواند آن را از انبار سایر شهرستان ها تأمین کند. خواجویی تامین نیاز ضروری مردم را یک اهمیت لازم دانست و گفت: در بحث بازرگانی به دنبال راه اندازی مراکز عرضه کالاهای اساسی و سایر کالاها با قیمت مناسب هستیم. یک نمونه آن هم راه اندازی شد و در شرایط کرونا از مردم خواستیم که با رعایت پروتکلها اقلام مورد نیاز خود را از این مرکز تهیه نمایند. می توان گفت در هیچ کالای اساسی در شهرستان هیچ کمبودی نداریم. با راهاندازی این مراکز عرضه قصد داریم دست واسطه ها را قطع کرده و اقلام را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم. وی به راه اندازی کارخانه تولید پارچه ماسک در ماههای آینده اشاره کرد و گفت: این کارخانه میتواند نیاز شهرستان و سایر شهرستان های دیگر را در پارچه ماسک مرتفع نماید. در حال حاضر هم دو واحد تولیدی روزانه ۱۰ هزار ماسک در سیرجان تولید میکنند که موجب برطرف شدن نیاز شهرستان میگردد خواجویی خاطر نشان کرد: هر گونه تغییر قیمت کالا و خدمات حتماً مصوبه تنظیم بازار را نیاز دارد و بدون آن هر عملی خلاف واقع است. وی افزود: در حال راه اندازی شهرک های صنعتی تخصصی هستیم. همچنین برای اولین بار ثبت سفارش مواد اولیه کارخانه های تولیدی در سیرجان انجام می شود.
همچنین در سیرجان ۹۵ پروانه بهرهبرداری؛ ۳۲ پروانه اکتشاف و ۳۶ گواهی کشف با اشتغالزایی ۳۴۵۰ نفر و ۷۸ مجوز صنعتی با اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفر تاکنون صادر شده که میتواند بخشی از مشکل بیکاری در شهرستان را مرتفع نماید. اجرای کلیه این فعالیت ها بدون همراهی اصحاب رسانه میسر نخواهد بود. در پایان با حضور رئیس اداره صنعت؛ معدن و تجارت سیرجان از خبرنگاران و اصحاب رسانه تجلیل به عمل آمد.
@payameordibehesht